Maalaushomma käynnistyi vasta viime viikolla. Aina tuntuu tulevan jotain viivästyksiä matkaan...tuttua varmaan joka rakentajalle. Makuuhuonesiipi alkaa olemaan kauttaaltaan pohjamaalissa. Pintamaali tulee olemaan koko talossa suurimmalta osin maalarinvalkoista, mutta makuuhuoneissa käytetään kevyitä sävytyksiä muutamilla seinillä. Vanhimman lapsen makuuhuone saa limenvihreän sävyä, kaksosten huone vaalean harmaata ja aikuisten makuuhuoneesta tulee vaalean vihertävä tai sitten veden sininen.

Talon ulkopuolisten porras- ja terassirakenteiden teko olisi myös tarkoitus aloittaa tulevina päivinä. Nyt meillä portaina harkot.

Tekemättömiä muita isompia töitä asuinrakennuksen puolella ovat IV-asennuksen viimeistely (putket yläpohjaan), olohuoneen rimakaton teko, kiintokalusteasennukset, ohutpuulattian asennus, laatoitukset eteiseen ja vessoihin. Eli hommaa vielä riittää ihan "kiitettävästi"! Ja sitten tietenkin sähkö- ja lv-kalusteasennusten loppuusaattaminen urakoitsijan toimesta.

Valaistus on edelleen hieman kysymysmerkki. Eteisen ja olohuoneen kiinteät valaisimet on hankittu. Päätöstä vailla on vielä kodinhoitohuoneen, vessojen sekä vaatehuoneiden pinta-asennettavat valaisimet. Ehkä tulemme päätymään Massiven valaisimiin. Niiden hinta siedettävä. Ja makuuhuoneiden riippuvalaisimet myös valitsematta, mutta niillä ei edes ole kiire.

Päivät tuntuvat menevän vauhdilla eteenpäin ja pian on jo joulu. Silloin meidän pitäisi jo asua talossamme, vaikka nyt tuntuu siltä että muutto ei tule tapahtumaan koskaan ja hommaa on liikaa käytettävään aikaan verrattuna...

Ai niin, se piti vielä mainita että meidän ikkunakarmeista lähti lähes kaikista maalia irti kun suojamuovit irroitettiin tasoituksen jälkeen. Ainoa karmi mistä maalia ei irronnut oli terassin ovi. Meidän ikkunatoimittaja Skaala kyllä lupasi maalarin paikkaamaan vahingot, mutta silti hieman harmittaa. Paikkaamalla kun ei kuitenkaan saa täysin uuden näköistä.