Urakkaporukka on häipynyt tontilta ja hommat jatkuu yhden kokopäiväisen timpurin voimin sekä talon isännän avustuksella; eli talo etenee nyt huomattavasti hitaammin. Autotallin siporexit on paikoillaan maskiharkkoja lukuunottamatta ja seuraavana on tarkoitus asentaa vaarnapalkit ja muut autotallin kattorakenteisiin liittyvät osat. Asuinrakennuksen katto odottaa peltejä, mutta pellitys aloitetaan sitten kun autotallin katolla on aluskate päälle jotta siellä päästään tekemään lattiatöitä ja asentamaan lämmityksiä. Katto siis edelleen pahasti vaiheessa ja tuttujen kysely katon tilanteesta saa nousemaan niskakarvat pystyyn. Eli parempi kun en jatka siitä aiheesta enempää...

IV-urakkaan ei olle vieläkään saatu kohtuuhintaista tekijää, joten varmaankin päädytään tekemään homma itse vastaavan ja suunnittelijan neuvojen mukaisesti. Kanavointi on meidän talossa "helppo" (vähän eristämistä ja selkäet kanavalinjat jne.), joten se pitäisi olla itse tehtävissä. Talon rungon pitää antaa kuivua tuonne tammi-helmikuulle saakka ennenkuin sisäpuolen tasoituksia kannattaa alkaa tekemään, joten meillä on hyvää aikaa tehdä IV-hommia talven pimeimpinä hetkinä. Suhtaudun hieman varauksella tuohon IV-urakan "helppouteen", mutta ei kai sitä voi muuta kuin rohkeasti käydä toimeen. Urakkatarjoukset ovat olleet niin tähtitieteellisiä, ettei niitä voida missään nimessä hyväksyä.

Onko kukaan muu rakentaja harkinnut teettävänsä talon lämpökuvausta talvella, kun lämmöt on päällä? Me tulemme kuvauksen teettämään varmasti, kustannus on ymmärtääkseni noin 400 euron luokkaa. Kuvauksessa voi tulla esiin sellaisia asioita, joiden korjaamattajättämisen kerrannaisvaikutukset ovat pieniä itse kuvauksen kustannuksiin verrattuna.

Talon kiintokalusteasiat nytkähtivät viikonloppuna hieman eteenpäin, sillä teimme ratkaisun kalustetoimittajasta. Meillä oli kaksi toimittajaa loppumetreillä mukana: Puustelli ja Esan Levykaluste. Näistä Esan Levykaluste vei voiton, lähinnä hinnan ja hyvien suositusten vuoksi. Meidän keittiön kalustus oli ongelmallinen aika monelle kalustetoimittajalla ja kaksi aiemmin mainitsemaani firmaa olivat ainoat jotka pystyivät tarjoamaan sitä mitä oltiin hakemassa.