Nyt ollaan taas takaisin kotona, Suomesta reilun 7000 km päässä. Suomessa ollessani sain hoidettua tärkeimmät sopimukset kuntoon: siporex-kivitoimitus, pystytysurakka ja sähköurakka. Hieman hirvitti laittaa nimiä monen kymmenen tuhannen euron sopimuksiin, mutta eiköhän laskujen määrään pian turru.

Tontilla kävi raivaaja kaatamassa kaiken risukon, metsäkone tulee tämän viikon lopulla keräämään oksat niin meidän kuin naapurinkin tontilta. Kone hoitaa homma reilussa tunnissa. Alla päivitetty näkymä, sisältäen naapurin ja meidän tontit.

570883.jpg

Ensi viikolla sitten aloitetaan työt tontilla ihan tosissaan. Aloituskokous alkuviikosta, maansiirto loppuviikosta ja sen jälkeen anturan valu muoteilla. Ensimmäinen leca-harkkotoimitus on sovittu viikolle 20. Siporex-materiaali alkaa tulemaan viikosta 22 eteenpäin. Talo tehdään suurharkoilla, joten sitä varten tarvitsemme tontille ison nosturin joka on tilattu saapuvaksi kesäkuun alusta.

Maalämpötoimittaja pitäisi päättää piakkoin, olemme melko varmasti kallistumassa Thermian Diplomat 8 TWS-pumppuun. Syitä Thermian valintaan on kilpailukykyinen hinta muihin vastaaviin pumppuihin verrattuna, tunnettu merkki sekä pumppua toimittavan firman palveluhalukkuus.

Ensi viikko ja raksan aloitus hieman hirvittää, mutta se lienee melko normaalia. Tontilla on varmasti paljon isoja kiviä, joten räjäyttämään varmasti joudutaan jonkun verran. Toivon ettei kalliota paljastuisi liian pinnasta, jotta suuremmilta räjäytystöiltä vältyttäisiin.