Kotona Aasiassa jälleen aikaeron vaivaamana. Tuntui aika haikealta jättää rakennustyömaa Suomeen, mutta muutamme jo kuukauden päästä takaisin Suomeen ja sitten saadaan (ja joudutaan) viettämään kaikki liikenevä vapaa-aika raksalla.

Seinää alkoi nousemaan aika nopeaan tahtiin viime viikolla ja kaikki ulkoseinät pitäisi olla pystyssä parin viikon sisään jos ei vettä tule kaatamalla. Ensi maanantaina (eli huomenna) tulee kaikki puuttuva siporex-materiaali tontille lukuunottamatta yläpohjalankkuja jotka tulevat reilun viikon päästä. Runkourakan tulisi olla valmis asuinrakennuksen osalta elokuun ensimmäisellä viikolla.

Viime viikolla tein sopimuksen ikkunoista Skaalan kanssa. Skaala vei voiton, koska he pystyivät tarjoamaan niin toimituksen kuin asennuksenkin meidän tarpeiden mukaisesti sekä heidän tarjous oli kokonaisuudessaan paras. Osalla ikkunafirmoista oli ongelmaa täyttää meidän erikoisvärivaatimukset, mm. Fenestra tippui tämän vuoksi pelistä. Meidän ikkunoissa myös sisäpuolen puuosat ovat erikoisvärillä (harmaa) ja useampi firma ei pystynyt tarjoamaan harmaaseen sopivia sälekaihdinten säätövipuja samalla värillä. En tietenkään halunnut valita valkoisia tai ruskeitä säätönuppeja harmaiden ikkunoiden kanssa.

Lähipäivinä pitää saada katto tilattua vihdoinkin (sekä kattotuolit), sen kanssa alkaakin olla pian kiire. LVI-hommat ovat edelleen auki...Yritin käydä sopimassa urakan Suomen reissun aikana, mutta hommasta vastaava tarjouslaskija on lomalla vielä viikon. Muutama muu urakkahinta jotka saimme olivat niin tähtitieteellisiä, ettemme niitä edes harkinneet.

Tapasin myös arkkitehtimme monen muu tapaamisen lisäksi. Kävimme läpi talon pintamateriaaleja, kiintokalusteita ja valaisimia. Tapaaminen oli oikein tuloksekas, sain monia hyviä ideoita joita lähdemme toteuttamaan. Mm. olohuoneen valaistus tullaan tekemään tämän tyyppisellä profiililla:

269_00_00_REA01.jpg