Tonttimme raivaajan hankinta meni uusiksi ja myös pystytysurakka tuottaa päänvaivaa. Raivauksen saamme helposti järjestettyä uusiksi; pääsen itse osallistumaan ainakin apumiehen roolissa hommaan kun matkustan ensi viikolla Suomeen. Pystytysurakasta olemme saaneet vasta yhden tarjouksen ja hinta oli järkyttävä. Yksi syy hurjaan hintaan oli se että urakka on tarjottu Oy:n nimissä eli alv:it sisältyy hintaan. Mutta tarjouksessa oli yleisestikin paljon ilmaa. Pakko löytää jostain joku muu porukka, joka tekee homman verokirjalla.

Ajatus oli että pääsisimme aloittelemaan maansiirtohommaa toukokuun lopulla, viikoilla 20...22. Mutta jos pystytysporukkaa ei löydy kohtuuhintaan nyt vapaana, niin sitten raksa on laitettava jäihin syksyyn saakka kunnes porukka löytyy. Projektin holdiin laitto ei onneksi olisi meille mikään katastrofi, koska aikataulu on meille hyvin joustava. Ja voisihan sitä tehdä anturan ja sokkelin nyt ja jatkaa sitten myöhemmin muurausta kun sopiva urakkaporukka saatavilla. Ylihintaa emme käy maksamaan.

Maalämpöpumpuista olen saanut aika kivasti tarjouksia, vielä on tulematta Geopron ja Lämpöässän tarjoukset. Parhaimman tarjouksen on antanut tähän mennessä Thermia, kallein on Ekowell. Pitää kuitenkin muistaa että pumpuissa on paljon eroja, toiset ovat "Nissaneita" ja toiset "Mersuja". Thermian pumppu (Diplomat 8 TSW) on osatehomitoutettu kuten ruotsalaispumput yleisesti ovat, kun taasen Ekowellin pumppu (EVTA1002AJ) on täystehoinen alijäähdyttimellä varustettu. Mutta joku raja pumpun valinnassakin pitää olla, kun ei ole rahaa äärettömästä käytettävissä. Maakylmä on myös mietintälistalla, mutta on melko hankalaa loppujen lopuksi tietää että kannattaisiko maakylmä yhdistää IV-koneeseen vai erillisiin puhallinkonvektoreihin.

Tuleva Suomen kahden ja puolen viikon reissu tulee olemaan äärettömän kiireinen. Pitäisi ehtiä käymään maalämpöpumpputoimittajilla sekä muilla LVIS-osastoon kuuluvilla laitetoimittajilla. Myös suunnittelijat aion tavata arkkitehti mukaanlukien, sekä myös tontilla pitäisi ehtiä touhuamaan. Muutama keittiöfirmakin pitäisi kiertää läpi. Reissun perimmäinen tarkoitus on työmatka, joten nämä kaikki edellä luettelemat hommat on mahdollisuus hoitaa työpäivän jälkeen...