Raksaprojekin aloitusta varjostaa meidän vanhan talon myyntiongelmat. Kyseessä 50-luvulla tehty puutalo jonka sijainti on erinomainen ja piha iso. Jo kaksi melko potentiaalista ostajaehdokasta on ilmeisesti perääntynyt kellarikerroksen kunnon vuoksi. Kellari on siinä kunnossa, että pesutilat olisi remontoitava ennen muuttoa. Pesutilat tehty 70 - ja 80 lukujen taitteessa, eli seinissä muovipanelia/panelia ja lattioissa muovimattoa. Lattilämmitys asennettu myöhemmin. Muovimatto on päässyt nousemaan lattiasta ylös muutamassa kohdassa ja tämän takia lattia olisi korjattava. Myös panelit alkavat olemaan alareunoista huonossa kunnossa, kuten olettaa saattaa. Myös talon salaojitukset on uusittava, aiemmasta salaojien asennuksesta jo liian monta vuotta. Kosteutta ei ole kellarista löytynyt eikä kuntokartoituksessa löytynyt  mitään hälyyttävää rakenteiden yms. suhteen.

Vaikka nämä kaikki vaaditut remppakohteet on huomioitu kohteen hinnassa, niin silti näytöille tulevat ihmiset haluaisivat ostaa uutta vanhan hinnalla. Eli tuntuu että asunnonetsijät eivät ole valmiita tekemään remppaa, vaan kaikki pitäisi olla remontoitua mutta hinta pitäisi olla sama kuin ei-rempatun kohteen.

Ollaan päätetty miehen kanssa että viedään suunnitteluprosessi arkkitehdin kanssa läpi joka tapauksessa ja päätetään sitten viimeistään huhtikuussa projektin jäädyttämisestä jos talo ei ole mennyt vieläkään kaupaksi. Työporukoita pitäisi myös varailla tässä talven aikana, mutta...